Matematik
tangent
17. maj 2005 af
love you (Slettet)
Jeg har et par spørgsmål ang. tangenten. Min opgave lyder på at man skal bestemme en ligning for tangenten til parablen i punktet med førstekoordinat 1.
Parablen har ligningen:
Y = -0,5x2 + 3x + 1,5
skal lige siges at det ikke skal forstås som et to tal men som i anden.
Håber der en nogen som er villige til at give en hjælpende hånd da jeg skal op til min skriftlige eksamen i mat i morgen tidlig.
Parablen har ligningen:
Y = -0,5x2 + 3x + 1,5
skal lige siges at det ikke skal forstås som et to tal men som i anden.
Håber der en nogen som er villige til at give en hjælpende hånd da jeg skal op til min skriftlige eksamen i mat i morgen tidlig.
Svar #1
17. maj 2005 af Katty (Slettet)
Parablen kaldes Y(x)
Bestem Y'(x)
Bestem hældningen for tangenten i x=1:
a = Y'(1)
Bestem andenkoordinaten til tangentens røringspunkt:
Y(1)
Bestem tangentens konstantled:
b = Y(1) - (Y'(1)*1)
Bestem Y'(x)
Bestem hældningen for tangenten i x=1:
a = Y'(1)
Bestem andenkoordinaten til tangentens røringspunkt:
Y(1)
Bestem tangentens konstantled:
b = Y(1) - (Y'(1)*1)
Svar #2
17. maj 2005 af JulieJense (Slettet)
Du har funktionen:
f(x) = -0,5x^2 + 3x + 1,5
1) Find f'(x)
2) Du har x-koordinaten til tangenten, så denne indsætter du i din fundne f'(x).
Du har nu et hældningstal, a for tangenten.
3) Du kender punktet P(1, f(1) )
du kan derfor let finde b-værdientil tangenten ved at sige:
y=ax+b
b = y - ax
og indsætte punktet, så har du forskriften for tangenten.
Er du med?
f(x) = -0,5x^2 + 3x + 1,5
1) Find f'(x)
2) Du har x-koordinaten til tangenten, så denne indsætter du i din fundne f'(x).
Du har nu et hældningstal, a for tangenten.
3) Du kender punktet P(1, f(1) )
du kan derfor let finde b-værdientil tangenten ved at sige:
y=ax+b
b = y - ax
og indsætte punktet, så har du forskriften for tangenten.
Er du med?
Svar #6
17. maj 2005 af tita (Slettet)
hmm er ved at lave samme opg. i min formelsamling(kun den jeg må have med til eksamen) står:
ligning for tangent t i A(Xo, f(Xo)) er y=f(Xo)+ f´(Xo)(x-Xo)
den kan jeg vel godt bruge til at beregne opg.(ligninegn) ik?
vil Xo=1?
ligning for tangent t i A(Xo, f(Xo)) er y=f(Xo)+ f´(Xo)(x-Xo)
den kan jeg vel godt bruge til at beregne opg.(ligninegn) ik?
vil Xo=1?
Skriv et svar til: tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
