Matematik

lineære sammenhæng

14. april 2011 af MonicaAK (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hvad er forskellen på Linæere sammenhæng, 1. gradsligninger og ligninger?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2011 af SuneChr

Lineær sammenhæng vil sige, at hvis den ene part er x, er den anden part (ax + b), hvor a og b er givne reelle tal.

1. gradsligningen er en ligning, hvor den højeste eksponent til x er 1, altså x1 = x.   og hedder     y  =  ax + b

Ligninger kan være hvilke som helst to udtryk, som er lig med hinanden.
 


Svar #2
14. april 2011 af MonicaAK (Slettet)

 undskyld, jeg mente, lineær sammenhæng, førstegradsfunktioner, linæer funktion og ret linie. er det ikke det samme? forskriften til dem alle er jo y=ax+b

hvor a er hældningstallet 

og b er skæringspunktet på y-aksen.

det er fordi jeg har selvstudie i matematik c, hvor jeg har fået eksamensspørgsmålene:

1. Lineær sammenhæng.

Fortæl om betydning og bestemmelse af a og b i  ligningen y=a.x+b.

 </o:p>

2. Lineær sammenhæng.

Fortæl om lineær regression og om lineære modeller.

jeg har læst om førstegradsfunktioner, og er rimelig sikker på det er det samme som linæer sammenhæng.

men nu er jeg blevet i tvivl..


Skriv et svar til: lineære sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.