Tysk

hjælp.

20. april 2011 af KathrineØ (Slettet)

Jeg skal skrive det her på tysk:

Jeg syntes det var meget interessant, og det var på den måde, jeg fandt ud af, hvad vi skulle lave i ugen: Vi skulle spille fodbold.

Ich fand es sehr interessant, und es war auf der Weise, ich herausfand, was wir in der woche machen sollten: Wir sollten fussball spielen.

Jeg er bare i tvivl om det er rigtigt. Er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2011 af BabseBritta (Slettet)

Du kunne istedet for auf der Weise skrive in dieser Weise.

In der Woche (husk stort begyndelsesbogstav ved navneord) skal rettes til: In die Woche, da vi har en tidsangivelse, som jo står i kasus akkusativ - derfor 'die'.

fussball --> Fussball.


Svar #2
20. april 2011 af KathrineØ (Slettet)

Okay tak:) Jeg havde skrevet der woche, fordi in jo styres af både akkusativ og dativ, og i dette tilfælde dativ, da det var stilstand.Havde ikke lige tænkt over det andet :b.


Svar #3
20. april 2011 af KathrineØ (Slettet)

Men var det rigtigt nok med hensyn til tiderne og ordstillingen? Var nemlig meget i tvivl.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2011 af BabseBritta (Slettet)

Ja, ordstillingen er helt fint i bisætningerne, hvor det personbøjede verbum jo altid er sidst i tilfælde af to verber.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2011 af Tyskfødt (Slettet)

Jeg syntes det var meget interessant, og det var på den måde, jeg fandt ud af, hvad vi skulle lave i ugen: Vi skulle spille fodbold.

Ich fand es sehr interessant, und es war auf der Weise, ich herausfand, was wir in der woche machen sollten: Wir sollten fussball spielen.

Ich meinte es (= dvs. f.eks. hvad der blev foreslået ) klang = lød sehr interessant und auf diese Weise fand ich heraus, was wir in der (kommenden) Woche machen sollten. Wir sollten Fußball spielen.

Bestemt tidsangivelse (hvornår?) i forbindelse med en præposition står i dativ.  am fünften Mai, am letzten Donnerstag = i torsdags, im Sommer/Winter, in der nächsten Woche, im Februar,  im neunzehnten Jahrhundert, um zwei Uhr, vor einem Jahr.

"an" bruges i forbindelse med en dag eller dele af en dag. "in" bruges i forbindelse med time,nat, måned, årstid og århundrede.


Svar #6
24. april 2011 af KathrineØ (Slettet)

Tak for hjælpen. Hvad med det her?

Ich plante eine Rede, wo ich den Schülern betrügen würde. Ich würde haben, dass Sie sollten sehen, wie weit Sie gehen wurden.

Jeg er meget i tvivl om det er rigtigt, når jeg skriver würde.


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. april 2011 af Tyskfødt (Slettet)

Inden jeg tager stilling, vil jeg gerne have sætningen på dansk. Jeg kan nemlig ikke gennemskue, hvad du vil udtrykke.


Svar #8
24. april 2011 af KathrineØ (Slettet)

Jeg planlagde en tale, hvor jeg ville snyde eleverne. Jeg ville have, at de skulle se, hvor vidt de ville gå.


Svar #9
24. april 2011 af KathrineØ (Slettet)

Du behøver ikke skrive hvad der skal stå, for jeg vil gerne selv prøve først, så kan jeg altid spørge igen :-)! Er bare i tvivl om, hvordan sætningen skal bygges op.


Skriv et svar til: hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.