Matematik

andengradslingning

22. april 2011 af atm-girl (Slettet)

 heey :) 

Har problemer med en opgave, så håber i kan hjælpe mig. 

Opgaven: 

en linje l har ligningen: y=-2x+1 

Det oplyses at, linjen er tangent til grafen for funktionen f(x)=x^2+bx+c 

i punkt P(1,f(1))

gør rede for at f '(1)=-2 og f(1)=-1 og bestem tallene b og c 


Svar #1
22. april 2011 af atm-girl (Slettet)

 p.s. jeg tænkte på om c er 1, for den er jo skæring på y, og er jo 1 ?? 

men hvad med b??? 


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. april 2011 af mathon

         

          f '(x) = 2·x + b

          f '(1) = 2·1 + b = -2    som er tangentens hældningskoefficient

          f(1) = -2·1 + 1            da røringspunktet ligger både på grafen for parablen og på tangenten


Svar #3
22. april 2011 af atm-girl (Slettet)

 men er c rigtigt ? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. april 2011 af mathon

                   f '(1) = 2·1 + b = -2

                   b = -4
hvoraf
                   y = 2x2 - 4x + c

                   -1 = 2·12 - 4·1 + c                    (y = f(1) = -2·1 + 1)


Skriv et svar til: andengradslingning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.