Historie

NOGEN DER HAR LIDT TID ??

22. april 2011 af peoplewant (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej alle vidunderlige hjælpsomme mennesker ;-)

Jeg er rigtig stresset for tiden... :-( Min Hist-lærer kommer ikke i 5 dage efter påskeferien, da han er indlagt. Og jeg er ikke lige den bedste til historie desværre.

1.Kan i naturligvis fortælle mig , hvad der er vigtigt at vide når man går i 9.klasse , altså i faget historie ? (vi har bogen hit med historien)

2. Kender i nogle bøger som jeg kan læse i ? ( har læst i min hist-bog... og taget noter , men jeg synes bare ikke den er så god , der er mange ting jeg ikke forstår. )

3. Er der nogle der har nogle gode noter så jeg kan læse dem, og få en konkret viden?

4. Har i andre ideer, hvordan jeg kan opnå en god karakter ?

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. april 2011 af KN88 (Slettet)

nu er det nogen år siden jeg gik i 9.klasse, og hit med historien er det den med Danskhed, det onde og frihed er det bedste guld, ikke, for er det den, skal du vide med hensyn til Danskheden hvad det er det historisk har kendtegnet danskheden, da vi i dag mener er dansk er jo ikke det samme i 1700-tallet.

Det onde skal du kunne noget om anden verdenkrig og noget om andre tider hvor nogen er blevet undertrykke af nogen andre( som f.eks. romerne med de kristen, eller krigen i Bosnisn)

Frihed er det bedste guld der skal du vide noget om grundloven, ytringsfriheden, og hvor demokrati kommer fra, og andre ting som det.

2) hvad er det du ikke forstår, enter prøvet at skrive det her ind eller spøger nogen fra din klasse.

3) prøvet at tale med nogen fra din klasse og høre om de har nogen noter du må låne.

4) det er meget godt hvis du bare har orden i gennemgang (mundtlig og skriftlig) altså du ikke i det en øjeblik tale om anden verdenkrig og i det næste om middelalderen, og for næste skal der være sammehæng mellem de ting du tale/skriver om, gøre du de to ting, så skulle du kunne få minimum en okay karakter.


Svar #2
22. april 2011 af peoplewant (Slettet)

Tusind tak for svaret :-)


Svar #3
22. april 2011 af peoplewant (Slettet)

Hvis der er andre der har lyst til at svare, så venter jeg meget gerne...


Brugbart svar (2)

Svar #4
28. april 2011 af Palestinian

Du skal nok kunne noget med 1. og 2. verdenskrig, og den kolde krig (inkl. Vietnam-, Afghanistian- og Korea-krigen). Også noget om oliekrisen, Israel-Palæstina konflikten, kommunismen, noget med FN og Folkeforbundet (FN's forgænger) og globalisering. At kombinere det med samfundsfag kan være en fordel, da tværfaglighed giver pote (det gør det i hvert fald med min lærer), og det gør det også mere overskueligt (efter min erfaring).


Skriv et svar til: NOGEN DER HAR LIDT TID ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.