Matematik
Tangentligning
17. maj 2005 af
Veeand (Slettet)
godaften.
lige et sidste spørgsmål på falderebet:
f(x) x^3-6x+7
tangentligning t1: y= -3x+5
grafen for f har en tangent t2, som er parellel med t1. bestem koordinatsættet til røringspunktet for tangenten t2.
hvad gør jeg?
lige et sidste spørgsmål på falderebet:
f(x) x^3-6x+7
tangentligning t1: y= -3x+5
grafen for f har en tangent t2, som er parellel med t1. bestem koordinatsættet til røringspunktet for tangenten t2.
hvad gør jeg?
Svar #1
17. maj 2005 af studerende19 (Slettet)
De skal være paralelle, hvilket vil sige at de skal have samme hældningskoefficient dvs. -3 hvilket du så kan indsætte
Svar #3
25. maj 2005 af Kim Svenningsen (Slettet)
t1 og t2 kan ikke være parallelle, hvis t1 er negativ = -3, og t2 skal være positiv.
Hvis du differentierer, får du:
f'(x) = 3*x^2 - 6.
Hvis dette udtryk sættes = -3, får du:
3*x^2 - 3 = 0.
Dette giver to løsninger x = 1, og x = -1.
Indsat i den oprindelige ligning giver det y = 2 og y = 12.
Du kan da bestemme b-værdierne ved at indsætte (1,2) og (-1,12).
2 = -3*1 + b, b = 5.
12 = -3*(-1) + b, b = 9.
Ligningen for t2 vil da være:
y = -3*x + 9.
Håber, at det er det ønskede svar.
Hvis du differentierer, får du:
f'(x) = 3*x^2 - 6.
Hvis dette udtryk sættes = -3, får du:
3*x^2 - 3 = 0.
Dette giver to løsninger x = 1, og x = -1.
Indsat i den oprindelige ligning giver det y = 2 og y = 12.
Du kan da bestemme b-værdierne ved at indsætte (1,2) og (-1,12).
2 = -3*1 + b, b = 5.
12 = -3*(-1) + b, b = 9.
Ligningen for t2 vil da være:
y = -3*x + 9.
Håber, at det er det ønskede svar.
Skriv et svar til: Tangentligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
