Matematik

Eksponentialfunktioner

25. april 2011 af saadian (Slettet) - Niveau: A-niveau

Heej alle på studieportalen! 

 Hvordan sættes følgende opgave ind i renteformlen ? 

10000 kr. forrentes ved en halvårlig rentetilskrivning, så de efter n rentetilskrivninger er blevet til f(t)=10000e^0,059n kr. Bestem vækstraten og angiv beløbet efter 10 år


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2011 af Isomorphician

Hint: a = ek


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2011 af Krabasken (Slettet)

10000*(1+r)^n = 10000* e^0,059*n
 

(1+r)^n = (e^0,059)^n
 

1+r = e^0,059 = ca. 1,06
 

a) r = ca. 0,06 eller ca. 6% pr. termin
 

b) B = 10000*(1+r)^20 (halvårlig rentetilskrivning)


Skriv et svar til: Eksponentialfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.