Matematik

Logistisk vækst

26. april 2011 af HFLyngdal (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg har fået stillet opaven:

Gør rede for logistisk vækst.
Vis at funktionen f(t) er givet som:

f(t)= m/(1+c·e^(-kmt) )=m·(1+c·e^(-kmt) )^(-1)

er en løsning til differentialligningen:

f^' (t)= k·f(t)·(m-f(t) )

Jeg kan godt gøre rede for logistisk vækst, men jeg forstår ikke hvorfor at f(t) også kan skrive som m·(1+c·e^(-kmt) )^(-1). Hvordan skal jeg vise dette?

Håber i kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2011 af mathon

                           m/x = m·x-1


Svar #2
26. april 2011 af HFLyngdal (Slettet)

Okay, det er bare en anden måde at skrive det på så :) Mange tak for den hurtige hjælp


Skriv et svar til: Logistisk vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.