Matematik

Mate....

27. april 2011 af Haan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp til disse opg.  

Bestem uden hjælpemidler en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P:

1) f(x)=2x2-5, p(2,5)

t(x)=f´(2)(x-2)+f(2)

f`´(x)=2*2x-0=4x

Dvs. f´(2)=4*2=8   Er dette rigtigt regnet ud?

2) f(x)=√x, P(9,3)

3) f(x)=1/x, P(2f(2))

Jeg er gået i stå i disse to opg.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

1) Ja, det er korrekt regnet ud for f'(2). men grafen går ikke gennem punktet P(2,5) .

2) - 3) Benyt samme fremgangsmåde.


Svar #2
27. april 2011 af Haan (Slettet)

okay jeg prøver.

t(x)=f´(9)(x-9)+f(9)

f´(x)=9*√x


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Find først den afledede f'(x) og indsæt så x=9 i forskriften for f'(x) til beregning af f'(9) .


Svar #4
27. april 2011 af Haan (Slettet)

hvordan skal jeg finde f´(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

f(x) = √x = x1/2 .

Benyt den velkendte formel (xn)' = n·xn-1 til at differentiere denne funktion.


Svar #6
27. april 2011 af Haan (Slettet)

men hvad er n så?

n*9½


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Benyt  n = 1/2


Svar #8
27. april 2011 af Haan (Slettet)

okay hvad er det så jeg har regnet ud her? er det f(x)? 

½*9½-1


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, det er ikke f(x). Du skal beregne den afledede af funktionen f(x) = √x . Benyt formlen i #5 med n = 1/2 .


Skriv et svar til: Mate....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.