Matematik

geomatri

28. april 2011 af jesperole (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej er der nogen der kan hjælpe mig??

hvordan kan jeg finde en vinkel, når jeg kun har fået oplyst en ret vinkel.

plus at den ene side (hos) er 9, og den anden side (mod) er 2 og hyp er 9,22.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du kender de to kateter a = 2 og b = 9 i en retvinklet trekant. Så kan vinklerne A og B findes af

tan(A) = a/b og tan(B) = b/a .


Svar #2
28. april 2011 af jesperole (Slettet)

altså sådan her

tan(A) = 2/9 = 0,22 

tan (B) = 9/2 = 4,5 ( kan dette passe) ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er vinklernes tangens, der er fundet nu. Find nu vinkel A ved at benytte

A = tan-1(2/9)

og tilsvarende for vinkel B .


Svar #4
28. april 2011 af jesperole (Slettet)

A = tan-1 (2/9) = 12,528

B = tan-1 (9/2) = 77,47

er det rigtig??


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det ser rigtigt ud. Vinklerne er angivet i grader º .


Svar #6
28. april 2011 af jesperole (Slettet)

tak for svaret :D


Svar #7
28. april 2011 af jesperole (Slettet)

hvordan finder jeg siden a, når jeg ved at side c= 35 og b=36??


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du skal præcisere, om der er tale om en retvinklet trekant. Hvis trekanten er retvinklet, benyttes Pythagoras. Hvis den ikke er retvinklet, skal der benyttes flere oplysninger.

Og jeg så bagefter, at du har startet den opgave som en ny tråd.


Skriv et svar til: geomatri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.