Matematik

x^2-x-1=0

30. april 2011 af Studieforbedredelse (Slettet)

Godaften.
Jeg har fået en række af disse ligninger jeg skal have lavet. Men jeg kan ikke helt finde ud af det.
Så ville høre om nogle kunne hjælpe mig med den første, så jeg kan lave resten.

Jeg skal løse ligningerne uden hjælpemidler
x^2-x-1=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2011 af Walras

En ligning af formen 

f(x)=ax^2+bx+c

kaldes et andengradspolynomium. For at finde rødderne udregnes

f(x)=0 <=> ax^2+bx+c=0,

som løses med løsningsformlen

I din ligning er a=1, b=-1 og c=-1, hvorfor det blot er at indsætte i løsningsformlen og da forkorte.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Benyt løsningsformlen for andengradsligninger.

x = (-b ± √(d)) / (2a)


Skriv et svar til: x^2-x-1=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.