Matematik

HJÆLP!

01. maj 2011 af hejsø (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Jeg har brug for hjælp til denne ligning: 

(s-t)(s+t)-(s+t)^2+2st = ??????

Og så har jeg dette bevis, som jeg ikke kan finde ud af:

a^b/c = (c√a)^b 
idet du bruger følgende tricks
a^1/b=c√a og (a^x)^y = a^x*y
 

Håber på hjælp! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

1) Der er ikke tale om en ligning, men om en reduktionsopgave. Benyt de velkendte kvadratsætninger til at hæve parenteserne.

2) Du skal benytte potensregnereglerne

a1/b = b√a og (ax)y = axy

til at vise, at

ab/c = c√(ab) , idet

ab/c = ab·(1/c) = (ab)1/c = c√(ab)


Svar #2
01. maj 2011 af hejsø (Slettet)

Mange tak :-)
 


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.