Tysk

Wer eller wen

03. maj 2011 af Kasperjakobson (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg står og skal lave en aflevering, hvor man skal oversætte nogle danske sætninger til tysk, som alle starter med hvem i forskellige sammenhænge, men jeg har nogle problemer med hvornår man skal bruge wen og hvornår man skal bruge wer.

Nogle der kan hjælpe mig og eventuelt kan nogle regler?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2011 af Tyskfødt (Slettet)

Spørgende stedord

wer = nominativ       Wer hat dir bei den Hausaufgaben geholfen?

wen = akkustiv      Wen hast du gestern besucht?

wem = dativ         Wem hast du das Buch gegeben?

wessen = genitiv  (hvis)  Wessen Pferd kam als letztes ins Ziel?


Svar #2
03. maj 2011 af Kasperjakobson (Slettet)

Ok. Det ser lovende ud;) Tak.


Svar #3
03. maj 2011 af Kasperjakobson (Slettet)

Hov. Er du sikker på, at wen og wer ikke skal bytte om så:

Wer er nominativ = Ord med "du, jeg, de, han, hun, den, det, vi, I"

Wen er akkusativ = Ord med "dig, mig, ham, hende, os, jer, dem"

?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2011 af Tyskfødt (Slettet)

Jeg ved ikke, hvad du mener. Kan du komme med 2 eksempler?


Svar #5
03. maj 2011 af Kasperjakobson (Slettet)

Hmm. Har lidt svært ved disse to:

Wer hat das behauptet? og Wer hat es gemacht?

Kan dette passe?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2011 af Tyskfødt (Slettet)

Wer hat das behauptet? og Wer hat es gemacht?   Korrekt!              2x nominativ!


Svar #7
03. maj 2011 af Kasperjakobson (Slettet)

Hmm. Så kan det da være, at jeg har forstået lidt, men de her, er de så også rigtige?:

Wer kommt mit?

Wen sind diese Menschen? - Her hvor det er disse

?:D


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. maj 2011 af Tyskfødt (Slettet)

Wer kommt mit?  = okay

Wen  Wer (= nominativ) sind diese Menschen? - Her hvor det er disse         (Wen (= akkusativ) haben diese Menschen gewählt?)


Svar #9
03. maj 2011 af Kasperjakobson (Slettet)

Ok. Jeg kigger lige på det igen, men hvad så med denne: 11. Wer hast du noch nicht besucht?

Det er da wer ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. maj 2011 af Tyskfødt (Slettet)

Leider verkehrt!             Wer Wen (=akkusativ) hast du (= grundled i nominativ) noch nicht besucht?


Svar #11
03. maj 2011 af Kasperjakobson (Slettet)

Ja, fandt lige ud af det, men ellers tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. maj 2011 af mathilde499 (Slettet)

Det her kan måske hjælpe lidt mere (noget min veninde fortalte mig i går - forstår ikke hvorfor min tysk-lærer aldrig bare har sagt det sådan her):

Eksempel:

Han giver pigen blomster.

Han er nominativ (og grundled) - altså skal han have der/die/das foran

Pigen er genstandsled og altså dativ - altså "dem mädchen" - så M på dem

Blomster er hensynsled og er derfor akkusativ - "den Blumen" - Så N på den


Skriv et svar til: Wer eller wen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.