Matematik

Hjælp , cosinus ... ??

03. maj 2011 af Manjajensen (Slettet)

 Hej :)

Jeg skal til eksamen imorgen - matematik. Jeg føler mig på bare bund, da jeg stadig ikke kan forstå det med cosinus, tangens , sinus , det er noget med grader og længde .. Men vil i ikke være sød at forklare mig alle formlerne ved at skrive dem op, så jeg ved, hvilken formel jeg skal bruge, for at regne hvad ud :)

Haster virkelig meget :( På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2011 af BoERN (Slettet)

cos(v) = hosliggende katete / hypotenuse

sin(v) = modstående katete / hyptotenuse

tan(v) = modstående katete / hosliggende katete

                           Skal en vinkel findes bruger du sin'1, cos'1 og tan'1.

I vilkårlige trekanter:

sin(A) / a = sin(B) / b = sin(C) / c          , a / sin(A) = b / sin(B) = c / sin(C)

c2 = a2+b2-2ab*cos(C)
b2 = a2+c2-2ac*cos(B)
a2 = b2+c2-2bc*cos(A)


Svar #2
03. maj 2011 af Manjajensen (Slettet)

  Altså det jeg ved er:    At de små bogstaver (a,b,c) = Finde siderne  Og de store bogstaver (A,B,C) = Finde vinklerne   Skal jeg finde lille a siger jeg = a= √ c^2 - b^2   lille b =  b = √ c^2- a^2   lille c =  c= √ a^2 + b^2   Men tænk hvis jeg kun får en af sidens længde at vide, så skal jeg jo  ud i alt det med at finde grader, for at finde den anden sides længde. Og der skal jeg bruge vinkel formlerne, som jeg ikke har styr på :( Der er så mange formler :(    

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2011 af mathon

              A = cos-1[b2 + c2 - a2)/(2bc)]

              B = cos-1[a2 + c2 - b2)/(2ac)]

              C = cos-1[a2 + b2 - c2)/(2ab)]

.

              Aspids = sin-1[a/b·sin(B)] = sin-1[a/c·sin(C)]        Astump = 180º - Aspids

              Bspids = sin-1[b/a·sin(A)] = sin-1[b/c·sin(C)]        Bstump = 180º - Bspids

              Cspids = sin-1[c/a·sin(A)] = sin-1[c/b·sin(B)]        Cstump = 180º - Aspids


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2011 af over9000 (Slettet)

#2 pythagoras sætning,

a= √ c2 - b2

Kan kun bruges i en retvinklet trekant.


Svar #5
03. maj 2011 af Manjajensen (Slettet)

 Jeg forstår ikke om i finder grader eller side nu? Og hvorfor skriver man spids?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2011 af over9000 (Slettet)

a2+b2=c2 (√a2+b2=c) er længder.

den bruges primært (fordi den er så nem at regne) til delen uden hjælpemidler. Ihvertfald på gym.

til delen med hjælpemidler ville jeg nok udelukkende give mig i kast med dem til en vilkårlig trekant, som beskrevet i #1

spids er defineret som under 90o. Stump er over 90o.


Skriv et svar til: Hjælp , cosinus ... ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.