Matematik

Stamfunktion og definitionsmængde

03. maj 2011 af lemu (Slettet)

Hej folkens.

Jeg har denne her aflevering, og der er en af opgaverne hvor jeg er i tvivl om hvordan jeg skal gøre når man skal divider eller gange to, man skal bestemme stamfunktionen ved.

Det er en opgave uden hjælpemidler så hvis i gider at forklare hvad i gør?

Opgaven:

Bestem stamfunktioner til følgende funktioner og angiv definitionsmængden.

a) f(x) = ((sin(x))/(cos(x)))
 

b) f(x) = (2x^(3)+7x^(2)+5)^(4) * (3x^(2)+7x)


c) f(x) = ((3*x^(2)+4*x+1)/(3*x^(3)+6*x^(2)+3*x+7))
 

Håber i kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

De tre funktioner kan integreres ved brug af substitution.

a) f(x) = sin(x) / cos(x) ; benyt t = cos(x) , dt = -sin(x) dx

b) f(x) = (2x3 + 7x2 +5)4·(3x2 + 7x) ; benyt t = 2x3 + 7x2 +5 , dt = (6x2 + 14x) dx = 2·(3x2 + 7x) dx

c) f(x) = (3x2 + 4x +1) / (3x3 + 6x2 + 3x +7) ; benyt t = 3x3 + 6x2 + 3x +7 , dt = (9x2 +12x +3) dx = 3·(3x2 + 4x + 1) dx


Skriv et svar til: Stamfunktion og definitionsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.