Matematik

Trekant - sinus/cosinus??

04. maj 2011 af WhiteOps (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har været op til matematik i dag. Jeg fik et spørgsmål jeg ikke kunne svarer på. Nogle der ved hvordan man kan finde ud af hvor lang spørgmålstegnet skal være?

http://my.picresize.com/vault/0PZ7GSI6GJ.jpg


Svar #1
04. maj 2011 af WhiteOps (Slettet)

eller den side, og hvordan regner man det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlen for beregning af tangens til en vinkel i en retvinklet trekant.

tan(21º) = "?"/344 , så

"?" = 344·tan(21º)


Svar #3
04. maj 2011 af WhiteOps (Slettet)

Men resultatet skal give 128 meter?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2011 af NejTilSvampe

 så er det jo heldigt at det udtryk #2 kommer med er 128,21 ....


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jeg får nu

344·tan(21º) = 132,049

Enhederne var ikke angivet på tegningen.

Jeg har også antaget, at trekanten er retvinklet, idet det ser ud til at være tilfældet, og idet der ellers ikke er tilstrækkeligt med oplysninger.


Svar #6
04. maj 2011 af WhiteOps (Slettet)

#4

MEN MIN LOMMEREGNER SIGER 132,04????


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, med de opgivne tal bliver det ca. 132 .


Svar #8
04. maj 2011 af WhiteOps (Slettet)

#7

Der stod ellers i den opgave jeg fik, at resultatet skulle give 128.

Jeg vil meget gerne vide hvordan #4 har fået resultatet tl 128,21.


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Kun hvis vinklen ikke er 21º, eller den opgivne side ikke er 344 (eller begge).

Hvis den opgivne side i stedet er 333, og vinklen stadig er 21º , fås "?" = 127,8 ≈ 128.

Hvis den opgivne side er 344, men vinklen i stedet er 20,4º , fås "?" = 127,9 ≈ 128 


Svar #10
04. maj 2011 af WhiteOps (Slettet)

#9 Tusind tak for hjælpen.. Jeg var ellers blevet rigtig irriteret over, at jeg ikke kunne finde ud af opgaven.. Siden vi ikke har lært noget som helst om tangens, giver jeg skylden til min lære!


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. maj 2011 af BartGart (Slettet)

Du kan godt bruge tangens, selvom du ikke har lært det. Det er bare at kigge i din formelsamling og finde hvad du skal bruge.

Jeg har denne: http://forlaget-cres.dk/start.php?side=matematikken

Der står alle måder, man kan bruge sinus, cosinus og tangens på. Super god!

Edit: http://forlaget-cres.dk/PDF/matematikken/24.PDF - her kan man se alle mulighederne...


Brugbart svar (1)

Svar #12
04. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Nu fremgår det af indlæg #39 i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1011896 , at den givne sidelængde er 334 og ikke 344, hvorfor fås

"?" = 334·tan(21º) = 128,21


Skriv et svar til: Trekant - sinus/cosinus??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.