Matematik

Værdimængde

05. maj 2011 af Krabbee (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej :) 

Jeg har en emneopgave om andengradsfunktioner nu skal jeg så finde værdimængden ud fra definitionsmængden.

Nogle som kan en formel til at bestemmeværdimængden ud fra definitionsmængden? 

Jeg har fundet frem til en funktion som er: f(x)=x^2-5x+4

Og jeg har også fundet ud af definitionsmængden er : Dm(f)=[-1;5[

Jeg kan se på selve grafen at værdimængden er [-2,25;10] men problemet er bare jeg skal have en formel til at finde punkterne ved hjælp af definitionsmængden


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2011 af SuneChr

Definitionsmængden Df for en funktion f, er alle de reelle tal x , hvor funktionen f er defineret. Det skrives:

Df = { x | x ∈ R ∧ f (x) er defineret }

Værdimængden f(Df) er mængden af alle billedelementer af Df .

# 1: Bragt tidligere i en anden tråd.

#0:  Opgaven er ikke klart formuleret.


Svar #2
05. maj 2011 af Krabbee (Slettet)

 Kan du uddybe det noget bedre?

Jeg har vedhæftet et billede af grafen

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (1)

Svar #3
05. maj 2011 af SuneChr

Ja, du finder minimum f ( 2,5) for grafen. Det er toppunktet, som her vender nedad.

Maksimum er f( -1) hvor punktet er medregnet.

Værdimængden er da:     { y |  f( 2,5) ≤ y ≤ f (-1) }


Svar #4
05. maj 2011 af Krabbee (Slettet)

okay, kan du så også hjælpe mig med formlen til at finde det øverste punkt, fordi hvis jeg sætter -1 ind i formlen får jeg det nemlig til 8 ..


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. maj 2011 af SuneChr

f ( -1)  =  ( -1)2 - 5·( -1) + 4  =  10       minus gange minus er plus.

# 0:   Værdimængden, du har skrevet, er helt korrekt.


Svar #6
05. maj 2011 af Krabbee (Slettet)

 Okay, tusind tak! :) 

Nu kan jeg komme videre igen :)


Skriv et svar til: Værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.