Matematik

Annuitet - restgæld

07. maj 2011 af Roll0120 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej, jeg er gået i stå i en opgave...

Opgaven lyder:

Ægteparret Pallesen køber et hus til 2.000.000 kr. De skal betale lånet tilbage over 30 år med en halvårlig ydelse, og første ydelse betales én termin efter lånets oprettelse. Renten er 4 % pr. halvår.

a) Hvad er den halvårlige ydelse?

A0 = 2.000.000
n = 30 år
r = (1+0,04)

2.000.000*0,04 / (1-(1+0,04)^-30) = 115660,19


Efter 20 år vinder de imidlertid i Lotto og ønsker at betale deres restgæld.

b) Hvor stor er restgælden efter 20 år? 


Jeg ved at restgældsformlen ser således ud: A0(1+r)^t-y*(1+r)^t-1/r

Men hvad er t?
 

Tak på forhånd (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2011 af mathon

                              t er antal betalte terminer


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2011 af mathon

            yhalvår = (2 mio)·0,04 / (1-1,04-60) = 88.403,69


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2011 af mathon

"restgældsformlen ser således ud: A0(1+r)^t-y*(1+r)^t-1/r"
eller

                            Grest = G - a1·[((1+r)40 - 1) / 0,04]

a1 er første afdrag

                            a1 = 88.403,69 - (2 mio)·0,04
                                  


 


Skriv et svar til: Annuitet - restgæld

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.