Matematik

Parabler?

08. maj 2011 af Sandhu (Slettet)

Hejsa...

Hvordan finder man a på en parabel. Altså ved aflæsning på grafen??


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2011 af peter lind

Det kommer an på hvilken oplysninger man har. Hvis man har grafen er det du selv angivwer en mulighed.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2011 af Euroman28

En måde du kan gøre det på er at hvis du kan se hvad b og c og deres fortegn og hvis du samtidig kan se at grafen f parablen går gennem et punkt P. Lad os sige følgende.

du har ligningen

f(x) = ax^2 + 2x - 4

du ved at punktet P(1,2) ligger på på f. Derfor

f(1) = a - 2

Med andre ord

2 = a - 2 -> a = 4

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2011 af BabseBritta (Slettet)

Der er en meget nemmere måde at gøre det på:

Du går 1 enhed ud/hen fra parablens toppunkt og ser, hvor mange gange du går ned/eller op (afhængig af om parablen er negativ eller positiv). Hvis du fx går 1 hen og 2 ned, er a = 2, men da du jo gik nedad, (og har en sur smiley = negativ parabel) skal vi jo have et negativt fortegn. Derfor er a = -2.


Skriv et svar til: Parabler?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.