Historie

Historie omskrivning

08. maj 2011 af Nadiakb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

er der nogen som har tid til at skrive den afsnit om med hverdagssprog, da den er meget svært til fremlæggelse af historie.

Mange takker

Stabile institutioner som sikrer demokrati
Tyrkiet har siden republikkens grundlæggelse været præget af en stærk alliance af militærfolk og nationalister, som har præget politikken i landet ,og været en trussel mod udbredelsen af demokrati. Dette er EU-diplomaternes opfattelse af et land i forandring, og de har derfor støttet det regeringssiddende AK-parti og dets løfter om, at arbejde med gennemsigtighed. Problemets kerne har været beskyldninger fra begge sider om undergravning af Tyrkiet som en moderne sekulærstat, dvs. gå væk fra Atatürks grundprincipper om adskillelse mellem stat og religion19.
Ifølge Kommissionens rapport er der stadig uroligheder mellem de politiske partier, og enkelte indflydelsesrige partier beskyldes for, at arbejde imod landets integritet, samt terrorforbindelse som kan skade politiske modstandere ved militært magtmisbrug20. Siden 2002 har Tyrkiet, ifølge EU’s udvidelseskommissær Olli Rehn, gennemgået en række reformer der skulle forbedre den politiske situation. Det indeholdt blandt andet lempelser af den militære indflydelse på det politiske system i Tyrkiet21, men selvom Tyrkiets præsident har gennemført vigtige reformer, er der stadig store problemer i oprettelsen af institutioner, der skal sikre demokrati. Dialogen mellem de politiske partier er et af punkterne hvor det halter og med et parlament, der ikke får gennemtvunget en stabil politiske agenda har Tyrkiet derfor meget at ændrer.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2011 af Pettson

Hvor stammer teksten fra?
Den ligner et citat fra afsnit 3.1.1.2 i Mikkel Hyldig Mosebo Christensens bachelorprojekt Tyrkiet og EU – Forhindringer på vejen mod optagelse : En vurdering af de politiske faktorer som hindrer tyrkisk optagelse i EU fra maj 2010.

Hvad er det præcist, du ikke forstår?
Hvad har du selv gjort for at løse problemet (ud over at stille dette spørgsmål i Studieportalen)?
Hvilke ord har du fx slået op i en ordbog eller i et leksikon?

Hvad skal du bruge teksten til?
Har du selv valgt at bruge den citerede tekst i en opgave, som du vil skrive?
Har du fået teksten udleveret og er blevet bedt om at forklare, hvad den handler om?
Eller ...?


Svar #2
08. maj 2011 af Nadiakb (Slettet)

Jeg har fået teksten og bliver bedt om at forklare hvad det handler om.

Jeg skal bruge teksten til at skrive om Stabile institutioner som sikrer demokrati .


Skriv et svar til: Historie omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.