Matematik

HJÆÆLP!!

08. maj 2011 af benjaminslot (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Vi har fået denne opgave for, og jeg husker virkelig ikke hvordan man regner med trekanter. Ville være SÅ dejligt hvis en ville hjælpe mig :)

Opgaven:

I en trekant ABC er siden BC dobbelt så lang som siden AB, og siden AC er halvanden gang så lang som siden AB.

a) Bestem trekantens vinkler

Det oplyses, at længden af højden fra B er 5.

b) Bestem længden af siderne og trekantens areal.

På forhånd tak, mvh Emil :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2011 af mathon

                                   a = 2c
                                   b = (3/2)c

                                   A = cos-1[(b2 + c2 - a2)/(2bc)]  = cos-1[((3/2)c)2 + c2 - (2c)2)/(2·((3/2)c)·c)] =

                                                                                            cos-1(-0,25)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

a)   Du bruger cosinusrelationerne  til at udregne vinklerne på trekanten. Du kan kalde linjestykket BC for a. Når du har beregnet 2 vinkler kender du den tredje vinkel da vinkelsummen er 180 grader    BC =2AB


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2011 af mathon

                     hb = c·sin(A)

                     c = hb / sin(A)  =  5 / √(1 - (cos(A))2) = 5 / √(1 - (-(1/4))2)  =  5 / √(15/16))  = 20√(15)/15
                                                                                                                                           = (4/3)√(15)


Skriv et svar til: HJÆÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.