Matematik

Eksponentielvækst

09. maj 2011 af EmilieBN (Slettet)

 Hej. Jeg sidder lige og forbereder mig til eksamen på MAT A. 
Jeg har et spørgsmål der lyder således: 

Redegør for eksponentiel vækst 
Redegør for renteformlen 

Hvad skal jeg komme ind på? (':

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Google, fx.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2011 af Euroman28

Kender du renteformlen?

Den er direkte familie med

idet b er din startkapital og 1+r , altså din fremskrivningsfaktor er lig a.

Hvis a < 1, så er væksten aftagende.  

Hvis  a > 1, så er den voksende.

Plus der er formlen til at udregne a

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:udledning_9.doc

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2011 af Euroman28

#3

Er du gymnasielærer?

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2011 af Euroman28

Så vidt jeg husker er beviset for a. Du indsætter de to punkter

i formlen

Hvilket giver

samt

Hvor du kan skrive

og

Du sætter så b = b

 

Hvilket medføre

Du ganger så med

på begge sider

ved at sætte y-erne på venstre side fårs

Ved hjælp potens-regneregel 

 giver det

Hvilket også kan skrives som

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2011 af mathon

...eller noget enklere
   og for gymnasiasterne
   lettere

                                                       y2/y1 = aΔx                                            Δx = x2-x1

                                                       a = (y2/y1)1/Δx


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2011 af Euroman28

@mathon,

Den fremføring jeg kom med er det ikke den de skal kunne i Gymnasiet?

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. maj 2011 af mathon

                  ...man skal ikke kunne noget på en uniform måde


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. maj 2011 af Euroman28

Jeg mener bare at det var den udledning min gamle lærer Hr. Prip Bondesen lærte os da jeg gik i Gymnasiet. Men nuvel det er jo også 10 år siden i år, jeg husker måske forkert ;)

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Eksponentielvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.