Matematik

Cosinusrelationerne

11. maj 2011 af ick (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa!

Jeg har en matematikopgave, hvor kender tre sider, men ingen vinkler:

a: 260 m

d: 395,116 m

c: 423 m

Jeg skal jo bruge cosinusrelationerne, men mit resultat bliver bare forkert når jeg regner det ud.

Jeg bruger cosinusrelationen:

cosA = b^2+c^2-a^2/2*b*c.

SKal man så ikke bare vælge at sige, at d er b? Men mit resultat bliver sindssygt, når jeg regner det ud. Det ender med at blive 2,235 * 10^10

Hvad gør jeg forkert? 

Håber virkelig i kan hjælpe - det er den sidste opgave, og den er til imorgen! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

 Prøv at vise os trekanten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2011 af mathon

vinkelmålet skal være DEGREE


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2011 af mathon

                  A = cos-1[(b2 + d2 - a2)/(2·b·d)]

                  B = cos-1[(a2 + d2 - b2)/(2·a·d)]

                  D = cos-1[(a2 + b2 - d2)/(2·a·b)]


Svar #4
11. maj 2011 af ick (Slettet)

jeg er ikke helt med! hvilken formel bruger du, mathon? den ligner ikke den jeg skrev, da du har rykket cos om på den anden side af lighedstegnet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2011 af NejTilSvampe

 #4 - han har bare taget den "inverse" (betyder omvendte) funktion af cosinus på begge sider. Det er det "-1" kommer af.

cos(y) = x <=> y = cos-1(x)


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. maj 2011 af mathon

#3

                  A = cos-1[(4232 + 395,1162 - 2602)/(2·423·395,116)]  = 

                  C = cos-1[(2602 + 395,1162 - 4232)/(2·260·395,116)] =

                  D = cos-1[(2602 + 4232 - 395,1162)/(2·260·423)] =


Svar #7
11. maj 2011 af ick (Slettet)

 min lommeregner siger: domain error.

den første parentes du sætter ind, efter cos, hvad er det for en? jeg har kun en parentes rundt om øverste og nederste "led", hvis du forstår..


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. maj 2011 af NejTilSvampe

 #7 det er en brøk.


Svar #9
11. maj 2011 af ick (Slettet)

 det kan man jo ikke lave på lommeregner? der siger man jo bare divideret med...  og så siger min lommeregner domain error - virkelig mærkeligt.


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. maj 2011 af NejTilSvampe

 #9 - du må spørge en af dine kammerater med en lommeregner magen til, jeg bruger personligt altid min pc ejer slet ikke en lommeregner så kan ikke hjælpe dig der desværre. :(


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. maj 2011 af stikdeno (Slettet)

forventer du bruger ti-89'eren, og af hvad jeg kan skue tror du at du skal skrive cos^(-1) på din lommeregner, hvilket er en overfladisk misforståelse - du trykker på 2nd knappen efterfulgt af cos knappen som herefter vil skrive arccos eller cos^-1 herefter indtaster du formlen, og skulle gerne få et realistisk resultat. vil dog henvise dig til matematik programmer som er end del mere overskueligt og anvendeligt end den latterlige lommeregner. selv benytter jeg ti-interactive


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. juni 2011 af landervic (Slettet)

 Plus.systime har en lommeregner der kan alt det pis der ;)


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man kan endda benytte søgefeltet i google som lommeregner, og den kan alt det der. Med google finder man f.eks.

A = 36,8609994º


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. juni 2011 af camillakoehler (Slettet)

Ved ikke om det er til nogen hjælp, men har vedhæftet et super godt skema, hvor man simpelt kan se hvilke relationerne man skal bruge, trin for trin :-)


Skriv et svar til: Cosinusrelationerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.