Matematik

haster!

12. maj 2011 af arcaness (Slettet)

 hej jeg sidder fast ved følgende:

n numerisk ligning:
|2-x|=7


|2-x| ≥ 0 ↔ x ≤ 2
                                   =2 løsninger
|2-x| <0  ↔ x>2
 

hvad skal jeg så efter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2011 af AMelev

|2 - x| = 7 <=> 2 - x = 7 eller 2 - x = -7. Løs hver af de 2 ligninger og check ved indsættelse.


Svar #2
12. maj 2011 af arcaness (Slettet)

 2 - x = 7 --> x=-5

2-x= - 7 -->x=5

sorry jeg ved godt det hul i hovedet.. men.. hvad mener du ved check ved indsættelse..

tak. for det hurtige respons.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Lidt mere præcist fås

|2 - x| = 7 ⇔ (2 - x = 7 ∧ 2 - x ≥ 0) ∨ (-(2-x) = 7 ∧ 2 - x < 0) ⇔ (x = -5 ∧ x ≤ 2) ∨ (x = 9 ∧ x > 2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2011 af AMelev

Med check mener jeg bare, at du når, du har fundet x-værdierne fra de 2 ligninger, indsætter dem i ligningen |2 - x | og ser, om det passer.


Svar #5
12. maj 2011 af arcaness (Slettet)

 arrrrrhh okay

 tak.


Svar #6
12. maj 2011 af arcaness (Slettet)

 ups har fået det til -5...

det var vidst 9.. 

tak for hjælpen begge to

andersen -> jeg var vidst lidt for hurtig på tasterne.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Og hvis du tjekker efter, vil du se, at den ene af dine løsninger i #2 ikke passer.


Svar #8
12. maj 2011 af arcaness (Slettet)

 ja .. 

det var udefra det jeg opdagede min fejl...


Skriv et svar til: haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.