Matematik

Monotoniforholdene

13. maj 2011 af AliM (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hallo there :)

Sidder med en opgave, hvor jeg skal finde Monotoniforholdene, men ved ikke helt rigtigt, hvordan man gøre..

Fordi jeg får 3 værdier af x'er.. som er x= 0.686141 ,,, x=0   og den sidste   x=-2.18614

En funktion f er givet ved 

f(x)= -x^4-2x^3+3x^2+1

A. ) Bestem monotoniforholdene for f.

B.) Bestem en ligning for tangenten t til grafen f i punktet P(-2,f(-2)).

Tangenten t er også tangent til grafen for f i et andet punkt Q.

C. Bestem koordinatsættet til punktet Q.

Det jeg vil have hjælp til er opgave A og C, for har regnet B og fik -4x+5 som er ligningen for tangenten t.

Håber i kan hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2011 af WHiP (Slettet)

A)

f'(x)=0

Se på ekstramaer, hvornår er grafen stigende og hvornår er den aftagende

C)

sæt f(x)=t, find x, find selv ud af hvordan du kommer videre


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2011 af xSilja (Slettet)

c) her ville jeg sætte tangenten og f lig hinanden. Så får du nogle x-værdier, som du ved hjælp af funktionen kan beregne y-værdier til.


Svar #3
13. maj 2011 af AliM (Slettet)

Det er det jeg ikke forstår i opgave A.) kan ikke finde ud hvor det er stigende og hvornår det er aftagende..

kan i hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2011 af WHiP (Slettet)

A)

Ved ikke om jeg forstår hvad du skriver men hvad du kigger på er at i et interval er grafen aftagende, i et andet interval er den stigende, fordi det du gør ved f'(x)=0 der finde du de x-koordinater der kan tegnes en vandret tangent (det vil sige et stigningstal på 0)

C)

Du får 2 x-værdier et hvor den ene er x=-2 og en hvor x=1, som du selv skriver skal du bruge funktionen til at bestemme y-værdien og heraf kan du bestemme koordinatsættet til punktet Q


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den fundne tangent i B) er ikke korrekt.

C) Når du har fundet den korrekte hældningskoefficient a for tangenten t, løses ligningen f'(x) = a .


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2011 af WHiP (Slettet)

Ok jeg hjælper dig lidt i A.

På dine monotoni forhold kan du se den er stigende fra -∞ til den mindste x-værdi, find selv ud af resten herfra


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2011 af WHiP (Slettet)

#5

Jeg får samme tangent som han gør.

Når funktionen f(x)=-x^4-2*x^3+3x^2+1

Gælder tangenten gennem punktet (-2;f(-2))

y=f(-2)+f'(-2)*(x+2) => y=-4x+5


Svar #8
13. maj 2011 af AliM (Slettet)

 Dvs. 

A.) 

f er voksende i } -inf : -2.18614}

f er aftagende i { -2.18614 : 0}  

og hva med den sidste ved ikke helt rigtigt!!!


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. maj 2011 af WHiP (Slettet)

Du mangler lige de 2 sidste, prøv at zoom helt ind på grafen hvor x går fra 0 til 1 og kig efter, de to du har skrevet er rigtige, bare husk [ og ] fordi du skrive i intervaller, det sidste du skal gøre er at beskrive maksimum og minimum


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det var min regnefejl. Tangenten i B er korrekt.


Svar #11
13. maj 2011 af AliM (Slettet)

 de 2 sidste er så 

f er voksende i ] 0.686141: inf ] ikke ??


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. maj 2011 af WHiP (Slettet)

Det var kun en, og det er desuden forkert

den går fra ]0 : ?]


Svar #13
13. maj 2011 af AliM (Slettet)

 som er også aftagende   ] 0 :  0.68614 ]  og til sidst [ 0.68614 : inf [ som er voksende..

ser det rigtigt ud nu :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
13. maj 2011 af WHiP (Slettet)

prøv og kig på grafen når x går fra 0 til 2, Stemmer det så overens med det du har skrevet?


Svar #15
13. maj 2011 af AliM (Slettet)

 nej den falder dvs, at begge er aftagende?


Brugbart svar (0)

Svar #16
13. maj 2011 af WHiP (Slettet)

hmmm. du skriver den er aftagende fra ]0 : 0.68614]

Prøv at løs f(0) og derefter f(0,1), bliver resultatet større eller mindre?


Svar #17
13. maj 2011 af AliM (Slettet)

 f(0) bliver 1 og f(0.1) bliver 1.0279 den bliver større dvs. den er voksende??


Brugbart svar (0)

Svar #18
13. maj 2011 af WHiP (Slettet)

korrekt, og hvad så med ]0.68614 : ∞]


Svar #19
13. maj 2011 af AliM (Slettet)

den bliver så   aftagende  :)


Brugbart svar (0)

Svar #20
13. maj 2011 af WHiP (Slettet)

Yes :)


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 45 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.