Matematik
Differential forvirring.
21. maj 2005 af
Jensus (Slettet)
y = q-sqr(x^3)
y = x^(3/q)
y + dy = (x + dx)^(3/q)
y + dy = x^(3/q) + (3/q)x^((3/q)-1)dx
y = x^(3/q) kan fjernes.
dy = (3/q)x^((3/q)-1)dx
dy/dx = (3/q)x^((3/q)-1)
Men ifølge facitlisten i bogen er svaret dy/dx = (3/q)x^((3-q)/q)
Jeg forstår det ikke.
y = x^(3/q)
y + dy = (x + dx)^(3/q)
y + dy = x^(3/q) + (3/q)x^((3/q)-1)dx
y = x^(3/q) kan fjernes.
dy = (3/q)x^((3/q)-1)dx
dy/dx = (3/q)x^((3/q)-1)
Men ifølge facitlisten i bogen er svaret dy/dx = (3/q)x^((3-q)/q)
Jeg forstår det ikke.
Skriv et svar til: Differential forvirring.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
