Matematik

Funktionsanalyse

16. maj 2011 af Katja20 (Slettet)

Hej alle sammen

Jeg er i gang med at forberede mig til matematik eksamen og sidder fast med et problem. Jeg har fået en pris funktion f(x) = -3x + 60 samt en omsætningsfunktion R (x) og omkostningsfunktion C (x):

R (x) = -3x^2 + 60 x
C (x) = 6x + 69
 

Og mit problem er:

Beregn forskriften for overskudsfunktion P(x).

Skal jeg så bare sætte R(x) og C(x) lige med hinanden så jeg ender med dette resultat?:

-3x^2 + 54 – 69 = 0
 

Men jeg synes bare ikke at det giver mening


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. maj 2011 af NejTilSvampe

 hvordan plejer du at finde overskud? 

omsætning - omkostning  ik? 

"hvor meget jeg har tjent, minus hvor meget jeg har betalt" 

P(x) = R(x) - C(x) 

P(x) = -3x^2 + 54 – 69


Svar #2
16. maj 2011 af Katja20 (Slettet)

Okay tak


Svar #3
16. maj 2011 af Katja20 (Slettet)

Når jeg så skal finde ud af hvilke værdier af x giver produktionen et positiv overskud, skal jeg så beregne nulpunkter?


Skriv et svar til: Funktionsanalyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.