Andre fag

Hjælp til en statistik opgave

16. maj 2011 af Juniblomsten (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Sidder med en statistik opgave, som jeg ikke helt ved hvordan jeg skal besvar den. Håber nogen kan hjælpe.

opgaven lyder:

I et køsystem er ventetiden (i minutter) for hver kunde en stokastisk variabel X, som er eksponentialfordelt med middelværdi 2.

Jeg skal finde sandsynligheden for, at ventetiden for en kunde er mindre ned 3 minutter.


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. maj 2011 af peter lind

Det er noget man slår op i et CAS værktøj, regneark, statistikprogam  eller lignende


Brugbart svar (2)

Svar #2
16. maj 2011 af andershorsted (Slettet)

En eksponentialfordelt, stokastisk variable T, med middelværdi m=2, har fordelingsfunktionen

F(t) = 1 - e-λt   for   (t >= 0)

Hvor λ = 1/m. For at finde sandsynligheden for, at ventetiden er mindre end 3 minutter, udregnes

P(T <= 3) = F(3) = 1 - e-3/2 ≈ 0.78


Svar #3
16. maj 2011 af Juniblomsten (Slettet)

tak for hjælpen


Skriv et svar til: Hjælp til en statistik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.