Matematik

Isolering

16. maj 2011 af OktayGE (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Nogen der hurtigt kan isolere t i denne ligning:

Gerne med udregninger

90=100/(1+(93/7)*e-0,0022*100*t)

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2011 af peter lind

Du har en ligning af formen a = b*e-k*t. Hvis du tager logaritmen på begge sider får du ln(a) = ln(b)-k*t


Svar #2
16. maj 2011 af OktayGE (Slettet)

a = 90

b=?

e-kt= e-0,0022*100*t

???


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2011 af peter lind

b=100/(1+93/7)

k = ,0022*100


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen har da formen

a = b/(c + d·e-kt) ,

så det er en anelse mere kompliceret end anført ovenfor:

c + d·e-kt = b/a

e-kt = (b/a -c)/d

t = -ln((b/a -c)/d) / k

a = 90, b = 100 , c = 1, d = 93/7 , k = 0,0022·100


Skriv et svar til: Isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.