Matematik

f(x)=g(x)

16. maj 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 7)

To funktioner  f og  g er givet ved 

f(x) = x^2 - 7x + 16 og g(x)= x+1 

a) Bestem f(8) 

Grafen for f er en parabel 

b) Bestem parablens toppunkt

c) Løs ligningen f(x)=g(x)
  jeg forstår ikke meget af denne opgave, kan i hjælpe?         

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Indsæt x=8 i forskriften for f(x)

b) Benyt formlen for toppunktets koordinater på f(x)

c) Indsæt de to forskrifter i ligningen f(x) = g(x) og løs den fremkomne 2.-gradsligning.


Svar #2
17. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

 i opgave c, skal man så.. 

x^2 - 7x + 16 = x+ 1

x^2 - 7x - x +16 = 0 

x^2 - 8x + 16 = 0 

Også løser jeg den som en andengradsligning ikke :- ) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2011 af mathon

     ...og så løser jeg andengradsligningen

                              x2 - 8x + 15 = 0


Svar #4
17. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

ååh ja :-) tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2012 af pjevsKAT (Slettet)

Hvorfor 15? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. november 2012 af mathon


                  ...gennemfør #2 korrekt

 


Skriv et svar til: f(x)=g(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.