Matematik

kvardratrod

17. maj 2011 af clej61 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hej er der en der kan fortælle mig om hvordan jeg finder kvadratroden af :12*3y og så et lille 2 tal efter y


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

 Altså √(12*3y2) ?

Så har du √(12*3) * √(y2) = √36 * y = 6y


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. maj 2011 af mathon

               √(12·3·y2) = √(62·y2) = √(62)·√(y2) = 6·y = 6y


Svar #3
17. maj 2011 af clej61 (Slettet)

tak for det- men hvad hvis jeg har et der skal divideres     64y og så lille4som skal divideres med4y lille2


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#

Prøv at formulere det mere klart. Benyt redigeringsfaciliteterne her i tekstboksen. Benyt X2 til at lave indeks, og X2 til at lave eksponenter. Måske mener du

64y4 / (4y2)  ?


Skriv et svar til: kvardratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.