Samfundsfag

hjælp.. samfundsfaglige begreber??

18. maj 2011 af sarah0 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg er i gang med at lave en eksamensprojekt. Jeg skriver om "islams betydning for unge muslimer i Dk".

Min lærer siger, at jeg skal bruge teoritiske begreber og mere metodisk fremgangsmåde der mere tydeligt kunne indikere en rød tråd.

Hvad mener han med det, og Kan nogle hjælpe mig med at skrive om nogle samfundsfaglige begreber der passer ind i mit emne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2011 af over9000

de teoretiske begreber er sådan noget som "social arv", "det økonomiske kredsløb" osv. altså begræber som dækker over ting du har haft om i din undervisning.

metodisk fremgangsmåde betyder i bund og grund at du i arbejder mere i dybden med dit stof, navnlig med at bruge begreberne. At du bruger begreberne betyder at du har forståelse for stoffet og du ved hvordan du skal reflektere over de opgaver du får ved hjælp af disse begreber.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2011 af casparado (Slettet)

I forlængelse af #1 kan man tilføje at dine valg af begreber,faktisk på en måde kan strukturere din opgave. Det du skal gøre dig selv opmærksom på er, hvad siger begreberne? Altså typisk er et begreb jo en forklaring på et fænomen som f.eks. social arv, hvor begrebet henviser til at børn bliver præget af deres forældres uddannelsesbaggrund.

Spørgsmål, om forældrenes uddannelse påvirker deres børn, kan du blive ved med at stille under mange forskellige rammer, som f.eks. påvirker det politisk holdningsdannelse, valg af uddannelse, stofmisbrug, kriminalitet, eller hvad man nu kan finde på.

Med andre ord kan du så gå ud og bruge begrebet/begreberne på den tekst(er) du får stillet til rådighed, og du må spørge dig selv om begrebet kan forklare den virkelighed du får præsenteret gennem teksten. Af den refleksion over det, kommer din diskussion, hvad passer godt på begrebet/begreberne, og hvad passer ikke så godt på dem.


Svar #3
20. maj 2011 af sarah0 (Slettet)

Jeg fik 4 :-(


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2011 af over9000

ok?


Skriv et svar til: hjælp.. samfundsfaglige begreber??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.