Matematik

Potensfunktion

18. maj 2011 af STXstudent (Slettet) - Niveau: C-niveau

 En funktion er givet ved f(x)=bx(i a.). (altså potens) Det oplyses at f(x) vokser med 12 %, når x vokser med 7 % og at f(4)= 102

Bestem a og b.

Hvordan løses denne opgave?

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2011 af peter lind

der gælder f(x*1,07) = 1,12*f(x) Du kan forkorte x ud, så du har en ligning i a og b.

Sæt det givne punkt ind og du får en anden ligning til bestemmelse af a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

y=b*x^a    1) 102=b*4^a     2)  y2/y1=(x2/x1)^a
 

2)  1,12=1,07^a    a*log1,07=log1,12   a=log(1,12) / log (1,07) = 1,675[006638
 

1) b = 102/(4^a) = 10[,00335519
 


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.