Matematik

skalarprodukt - bevis? hjælp

21. maj 2011 af Katja0110 (Slettet)

Jeg skal bevise skalarproduktet for vektorer.

definition:

ved skalarproduktet af vektorerne    a = (a1,a2) og b =(b1,b2)

forstås tallet   a  * b = a1 * b1 + a2* b2


Bevis.

1) den kommutative lov  som lyder a * b = b * a      

betyder den at det er lige meget om man vælger vektor a eller b først? eller hvordan skal man forstå den kommutative lov?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2011 af NejTilSvampe

 Ja det er det den kommutative lov betyder. Og måden du beviser det på er sådan set bare at tage begge skalarprodukter og viser det giver det samme.


Svar #2
21. maj 2011 af Katja0110 (Slettet)

tak :)

men er sådan jeg beviser skalarproduktet?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2011 af NejTilSvampe

 skalarproduktet er en definition, der er ikke et bevis. Men du beviser den kommutative lov sådan, ja.


Svar #4
21. maj 2011 af Katja0110 (Slettet)

så er der den distributive lov

2)   a * (b + c) = a * b + a * c

hvordan skal man forstå det?


Svar #5
21. maj 2011 af Katja0110 (Slettet)

betyder loven bare at man ganger ind i parentesen ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. maj 2011 af NejTilSvampe

Ja - og du beviser det på præcis samme måde. 


Skriv et svar til: skalarprodukt - bevis? hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.