Matematik

Potensregneregler

21. maj 2011 af tunez (Slettet)

Hvornår løser jeg det her uden hjælpemidler:

8 = 2a , hvor jeg skal finde a. 

Jeg ved godt at det er meget let, men jeg er bare blank lige nu. Jeg ved også godt at det skal give 3, men det er mere mellemregningen jeg søger efter.

Håber virkelig at der er en der lige vil hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2011 af AskTheAfghan

        2a = 8     ⇔     log(2a) = log(8)     ⇔     a·log(2) = log(8)     ⇔     a = log(8)/log(2)     ⇔    a = 3


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. maj 2011 af NejTilSvampe

der er en regneregl, men du er lidt nødt til at indse at 2^3 = 8 uanset hvad..

benyt en logaritme funktion på begge sider.

log(8) = log(2^a) 

log(8) = a* log(2) 

8^3 så 

log(2^3) = a*log(2) 

3*log(2) = a*log(2)  , log(2) går ud på begge sider

3 = a

Men som sagt, du er nødt til at indse 2^3 = 8 , uanset hvad du gør :s


Svar #3
21. maj 2011 af tunez (Slettet)

Okay, tusind tak for hjælpen. Men jeg kan egentlig godt se det på den måde du forklarer NejTilSvampe. Jeg tror bare det handler lidt om at tænke "omvendt". Tusind tak :D


Skriv et svar til: Potensregneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.