Matematik

Finde højden hc

22. maj 2011 af Mimi933 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der er tale om en retvinklet trekant ABC

Hvor kateterne a = 3,1  b = 4,7 og c = 5,6
Areal af trekanten er 7,3

Spørgsmålet er, hvordan finder jeg hc ?? kan ikke finde ud af det
og hvis jeg vil finde <A og <B hvad skal jeg gør??

Håber der er nogen der måske kan hjælpe mig

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2011 af mathon

                          2T = a·b = hc·c

                          hc = (ab)/c = (a·b) / √(a2+b2)


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. maj 2011 af peter lind

Højden finder du nemmest  af at areal = ½*grundlinje*højde

Der er flere formler du kan bruge til at finde vinklerne:

sin(vinkel) = modstående katete divideret med hypotenusen

cos(vinkel) = hosliggende katete divideret med hypotenusen

tg(vinkel) = modstående katete delt med hosliggende katete


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. maj 2011 af mathon

        regnemaskinens vinkelmål skal være DEGREE:

        A = tan-1(a/b) = tan-1(3,1 / 4,7)

        B = 90º - A


Svar #4
22. maj 2011 af Mimi933 (Slettet)

Mange tak :D


Svar #5
22. maj 2011 af Mimi933 (Slettet)

Hvordan regner jeg længden af hb ??
Jeg har selvfølgelig nogle andre tal

hvor AC = 4,8 
AB = 5,6 og vinkel A = 37 grader


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. maj 2011 af mathon

                hb = a = √(c2-b2) = √(5,62-4,82)

eller
                hb = a = c·sin(A) = 5,6·sin(37º)

               


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. maj 2011 af peter lind

Lav en tegning hb = a


Svar #8
22. maj 2011 af Mimi933 (Slettet)

tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: Finde højden hc

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.