Matematik

kvartilsæt og middelværdi

23. maj 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 På en skole var 100 elever til prøve. I en af de opgaver, de skulle løse, kunne de opnå

mellem 0 og 10 point. I tabellen ses en opgørelse over pointfordelingen for elevernes
besvarelse af opgaven.


Point   0  1  2   3   4    5    6    7    8   9   10
Antal
elever 1  3  5 10  17  21  8   16   7   8   4


a) Bestem kvartilsættet og middelværdien for pointfordelingen 

Bør jeg ikke først udregne frekvensen % og den kommuleret frekvens?
Jeg kan bare ikke få tingene til at passe.. 
Når jeg udregner frekvensen gør jeg følgende : antal elever/ det samlede antal elever der var med til prøven , altså fx 1 / 100 * 100 = 1 % 
Det giver bare ikke 100 når jeg udregner den kommuleret frekvens, hm hvad har jeg gjort forkert, og er der evt en anden måde jeg kan udregne kvartilsættet og middelværdien? 

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2011 af Euroman28

du kan hente stx pakken til Maple..

Den installeret kan du udregne kvartilsættet på din computer.

jo det er da en 1/100 = 1%

husk kf kommer af frekvenserne lægges sammen.

kvartilsættet aflæses ved sætte antal på x-aksen og kf på y-aksen..

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #2
23. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

hmm, skal man have stx pakken for at kunne gøre det, jeg har selve programmet maple nemlig?

Jamen det forstår jeg bare ikke.. jeg får følgende værdier ud:  1 % 3% 5%10%17%21% 8% 16% 7 % 8% 4% .. Og når jeg lægger det sammen giver det kun 70 :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2011 af NejTilSvampe

 #1 - dude.. det der er guld værd.. lav det her til en sticky !!!

www.matx.dk/maple.htm

håber jeg kan nå at sætte mig ind i det inden imorgen :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2011 af Euroman28

@NejtilSvampe,

Ved ikke hvem der står bag matx.dk måske en gymnasielærer med for meget tid ?;)

@st20,

Kvinde det er jo dine  frekvenser og hvis du lægger dem sammen så får du altså 100%

f      kf

1       1

3       4

5       9

10    19

17    36

21    57

8     65

16  81

7   88

8   96

4  100

----

100

derefter laver du bare et diagram hvor antal elever 1 til 100 er på x-aksen og kf er på y-aksen...

p.s. følger anvisningerne på sitet i Nejtilsvampes link...

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2013 af larsdidriksen (Slettet)

Hvis jeg beder Ti-interactive om at lave regression (one variable regression)

får jeg middelværdi=5

Q1(nedre kvartil)=2

median=5

og Q3(øvre kvartil)=8

Men jeg hentede en facit opgave for at kunne rette min egen efter der

er kvartil sættet 4,5,7 og ikke 2,5,8.

er der nogen der har en ide om hvordan man gør på ti-interactive elelr bare en eller anden måde så jeg kan efter regne min opgave (jeg ved jo ikke om det er mig der har ret og facit opgaven der taer fejl)

 

tak for hjælpen

Lars


Skriv et svar til: kvartilsæt og middelværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.