Matematik

et 2.gradspolynomium er diff. - bevis?

24. maj 2011 af anonymo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Halløj!
jeg er så uheldig, at skulle til mdt mat eksamen. Har lavet en del indtil videre, men er stødt på problemer;
er der nogle, der kan hjælpe mig med de delopgaver, jeg her har markeret med fed skrift?


1. Vækstmodeller
Lineære funktioner, eksponentialfunktioner og potensfunkioner. Vis hvordan forskrifterne kan bestemmes ud fra to punkter på grafen. Gør rede for de tre typer vækst.


2. Andengradspolynomiet
Udled diskriminantformlen og bevis, at et andengradspolynomium er differentiabelt.

på forhånd tak :)

p.s. send kloge tanker på fredag!! ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2011 af saphbabe (Slettet)

Lineære funktioner, eksponentialfunktioner og potensfunkioner. Vis hvordan forskrifterne kan bestemmes ud fra to punkter på grafen.

En eksponentiel funktion har følgende definition: 

f(x)=b*a^x

Ved at indsætte de to punkter (x1,y1) og (x2,y2).

y1=b*a^x1

y2=b*a^x2

nu har du to ligninger med to ubekendte, så er det blot at udregne dette. Når du har a og b indsættes disse i den oprindelige funktion

det samme kan gøres ved andre funktioner. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. maj 2011 af mathon

se


Svar #3
24. maj 2011 af anonymo (Slettet)

saphbabe: hvad er argumentet for, at sætte netop de to punkter ind?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2011 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2011 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. maj 2011 af mathon

se


Skriv et svar til: et 2.gradspolynomium er diff. - bevis?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.