Matematik

linearitet

24. maj 2011 af nadiasemsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

 forklar ligningens ligning: f(x)=ax+b både ved udregninger og grafisk. hva gør jeg her??:/


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2011 af Defex (Slettet)

hmm, fx sæt x=0 og se f(0)=b - altså b er skæringen med y-aksen. (Vis grafisk, samtidig med det er en lineær funktion)... B-niveau kan I vel differentiere? Så kan du evt. vise at f'(x)=a. Og hvis du har to punkter kan du desuden finde a vha.: a=(y2-y1)/(x2-x1)

Håber du kan bruge det.

Evt. vis at arealet under grafen er givet ved F(x)=ax^2+bx+c, hvor F er stamfunktion til f :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2011 af Tyrael (Slettet)

f(x) er den afhængige variable

a er hældningskoefficienten

x er den uafhængige variable

b er skæringen med andenaksen, fordi f(0) = a·0+b = b


Udregning:

a = Δy/Δx = (y2-y1)/(x2-x1)

y2-y1 = ax2+b-(ax1+b)
y2-y1 = ax2+b-ax1-b
y2-y1 = ax2-ax1
y2-y1 = a(x2-x1)

a = (y2-y1)/(x2-x1)

Nu kan du også bestemme b, da det er den eneste ubekendte i ligningen.

 


Skriv et svar til: linearitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.