Dansk

guldalder - romantikken

24. maj 2011 af bassemusen7 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg skal op i romantikken på Mandag og jeg skal fortælle lidt om romantikkens perioder og jeg sad lidt og tænkte på om romantikken er det samme som guldalderen eller hvilken periode kan man putte den under og hvad omhandler den jeg har virkelig brrug for hjælp - tak ¨på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2011 af Walras

Guldalderen er nok snarere en del af romantikken. Den kan vel sådan set sidestilles en smule med nationalromantikken og begrebet stammer velsagtens fra, at Adam Oehlenschläger i denne periode skrev Guldhornene. 

Jeg skal dog ikke kunne sige det med sikkerhed, men der er ingen tvivl om, at guldalderen hører til i romantikken. Så er der nok nogen, der vil mene, at begrebet beskriver hele romantikken og andre, der vil mene, at det beskriver en eller flere delperioder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2011 af JJ-cool (Slettet)

Guldalderen henviser til malerkunsten, hvor man taler om den danske guldaldermaler, der ganske rigtigt ofte rummede romantiske motiver af naturen, gravhøje og andre nationale mindesmærker fra vikingetiden.
Hvis du søger på danske guldaldermalere vil du formodentlig få nogle mere præcise årstal, men mange guldaldermalere var inspireret af organismetanken (universalromantikken og nationalromantikken)


Skriv et svar til: guldalder - romantikken

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.