Matematik

trigonometriske funktioner

25. maj 2011 af yasa10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej alle

en funktion f er givet ved f(x) = 2x+2sin(x), x ? [0;2π]

jeg skal bestemme x-værdierne til de tangenter til grafen for f som er parallelle med linjen bestem ved ligningen y=(2+√3)x+1

Jeg er total blank og ved ikke hvordan jeg skal løse den. Det vil også være en stor hjælp hvis der nogen der kender til en side hvor man kan læse om trigonometriske funktioner og helst på en nem måde, så jeg kan forstå det, da jeg har prøvet at læse om det i bøgerne men forstå det ikke helt.

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Start med at løse ligningen f'(x) = 2 + √3 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2011 af mathon

                                                  f '(x) = 2 + 2cos(x)

tangenthældning:
                                                  f '(xo) = 2 + 2cos(xo) = 2+√3

                                                  2·cos(xo) = √3

                                                  cos(xo) = (√3/2)                 x ∈[0;2π[

                                                  xo = (π/6)   v   xo = (11π/6)

                                         


Svar #3
25. maj 2011 af yasa10 (Slettet)

udover det skal jeg også bestemme stamfunktionen til f, som opfylder at F(0)= 5

Jeg forstår ikke helt opgaven. Altså jeg tænkte at jeg vil integrere den og så derefter indsætte 0 i stedet for x´s plads, men så har jeg en konstant som jeg ikke kender.


Svar #4
25. maj 2011 af yasa10 (Slettet)

jeg har regnet den anden del ud... :)

og tak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

En stamfunktion har jo formen F(x) + k . Man bestemmer så k, så F(0) + k = 5 .


Skriv et svar til: trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.