Matematik

monotoniforhold for potenssammenhæng

27. maj 2011 af AAnn (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej (: 

Jeg skal til mundtlig matematik eksamen tirsdag - og der er spørgsmål jeg ikke kan finde ud af 

: du gøre rede for monotoniforhold for potenssammenhæng ved hjælp af f'(x) .

Kunne virkelig godt bruge hjælp 

på forhånd tak ;) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Hvad mener du med potenssammenhæng ?


Svar #2
27. maj 2011 af AAnn (Slettet)

 jeg kalder en sammenhæng for en potens-sammenhæng hvis den kan beskrives ved en ligning der
fås ved at indsætte bestemte tal for a og b i ligningen

y = b⋅x
hvor b skal være positiv.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det kalder man normalt for en potensfunktion, y = b·xa .


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

# 3

Netop -

Og så har vi lissom osse fået a med

Men iøvrigt er alle potens-funktioner monotone, idet

f '(x) = b * lna * xa

som ikke har nogen nulpunkter


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nu er der tale om potensfunktioner, og ikke eksponentialfunktioner, så der gælder

f(x) = b·xa ⇒ f'(x) = b·a·xa-1 .

Det samme argument om nulpunkter finder anvendelse her, hvis b ≠ 0 og a ≠ 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Unsdkyld - det var en smutter -

y' b* lna*x(a-1)

y' har ingen nulpunkter, og hvis b eller a = 0 har vi jo ingen heller potensfunktion - undskyld "potenssamenhæng"


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det skal nu heller ikke være ln(a) , men blot a . Det er ved eksponentialfunktioner, at ln(a) kommer ned som en faktor ved differentiationen, se #5 .


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Det er bagsiden ved at bruge "Kopier" - så risikerer man at kopiere sine fejl med -

Nej, selvfølgelig y' = b *a * xa-1

Det er godt at vide, at der bliver holdt øje med krumspringene ;-)


Svar #9
28. maj 2011 af AAnn (Slettet)

 Ja , er lidt forvirret , da der er nye sætninger i hver besked ;) 


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

# 5 og # 8 er korrekte ;-)


Svar #11
29. maj 2011 af AAnn (Slettet)

 tak  (: !


Skriv et svar til: monotoniforhold for potenssammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.