Matematik

isolering

29. maj 2011 af supergetrud (Slettet)

Hej, Jeg har glemt hvordan man isolerer. Så er der nogle, der kan forklare mig hvordan man isolerer..

fx denne: 2x+y/3x=2

Tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2011 af mathon

 står der

                1)            (2x+y)/(3x) = 2  ?

                2)            2x   +   y/(3x)  =  2  ?


Svar #2
29. maj 2011 af supergetrud (Slettet)

den første.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2011 af Sportspigen (Slettet)

 Du gør følgende:

Du "fjerner" x fra den højre side af lighedstegnet, så du ganger med 3x på begge sider

(2x + y) / 3x * 3x = 2 * 3x     =>     2x + y  =  6x

Så minusser du 2x på hver side af lighedstegnet

2x - 2x +y   = 6x - 2x        =>   y =  4x

Håber det hjalp(;


Svar #4
29. maj 2011 af supergetrud (Slettet)

hvordan regner man denne ud??

man skal isolere s?

P = 5/t+s


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2011 af SuneChr

P / 1   =   5 / ( t + s )     Gang over kors og få      P·( t + s )   =  1·5               hvis det er   P  =   5 / ( t + s )

P·t  +  P·s  =  5      ⇒       P·s  =  5  -  P·t      ⇒     s  =  ......... ?  


Skriv et svar til: isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.