Matematik

EKSAMEN !?

29. maj 2011 af ghjoghjoghkosf (Slettet)

Hej !

Jeg skal op i matematik snart, og der er liige noget jeg er i tvivl om(ihvertfald en opgave):

En lineær funktion er givet ved

f(x)=3x-7

Bestem f(2), og løs ligningen f(x)=17

Og

En funktion f er bestemt ved

f(x)=3e^x + 5x^7

bestem f'(x)

Tak på forhånd ^^


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er dit problem her?


Svar #2
29. maj 2011 af ghjoghjoghkosf (Slettet)

Jeg forstår ikke noget af det!


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

 f(2) betyder at x=2, så du skal bare indsætter x=2 i den første funktion du har.
f(x)=17 betyder at du skal finde det x der giver f(x)=17.

Den sidste skal du bare differentiere

Hvilket niveau har du mat. på?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal først beregne f(2) ved at sætte x = 2 i forskriften for f(x) . Dernæst skal man løse ligningen f(x) = 17 . Benyt forskriften for f(x) til at oversætte dette til en ligning i x .

I 2) skal man differentiere funktionen f(x) = 3ex + 5x7 . Benyt de velkendte regler for differentiation af elementære funktioner.

#3 -- Man skal da ikke integrere, når opgaven går ud på at bestemme f'(x) , hvor f(x) er kendt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

 #4 Nej, det er bare mig der sludrer, der skal selvfølgelig stå differentiere. Jeg har også rettet det nu.


Svar #6
03. juni 2011 af ghjoghjoghkosf (Slettet)

Der er bare lige noget jeg ikke forstår.

hvis jeg skal få F(x) til at blive f(x)=17, skal x så bare i være 17 og så det dét?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej man skal finde det x, der opfylder at f(x) = 17 . Man skal løse ligningen f(x) = 17 .


Svar #8
04. juni 2011 af ghjoghjoghkosf (Slettet)

Kan du uddybe det lidt mere =)


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. juni 2011 af Megatron1 (Slettet)

Løs ligningen f(x)=17. Indsæt 17 i stedet for f(x) og løs ligningen. Altså,

17=3x-7


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. april 2012 af Malou,Jensen (Slettet)

Hvordan ser processen ud når man så skal isolere x? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

For at løse ligningen

17 = 3x -7

lægger man 7 til på hver side og dividerer dernæst med 3 på hver side. Det drejer sig om en lineær ligning, hvor man isolerer x.


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. februar 2015 af hejmeddigvenner (Slettet)

#11 Når man skal bestemme f(2), ved jeg, at 2 indsættes på x' plads, men vil det så sige: f(x)=3*2-7 =-1 ????

#10

For at løse ligningen

17 = 3x -7

lægger man 7 til på hver side og dividerer dernæst med 3 på hver side. Det drejer sig om en lineær ligning, hvor man isolerer x.


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, man beregner f(2) ved at insætte x = 2 i forskriften for f(x). Man skriver

        f(2) = 3·2 - 7 = 6 - 7 = -1 .


Skriv et svar til: EKSAMEN !?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.