Matematik
Harmoniske Svingninger
23. maj 2005 af
Zikkie18 (Slettet)
Har fået lidt af et problem... står og skal til skriftlif eksamen i matematik i morgen, og kiggede lige alle mine notater igennem. Fandt desværre et problem, kan ikke huske hvordan man laver alt det der med harmoniske svingninger. Fik 11 da vi lavede det i en afl. men nu kan jeg ikke huske det mere.
Nogen der kan hjælpe?
Qnuzz
Nogen der kan hjælpe?
Qnuzz
Svar #1
23. maj 2005 af Zikkie18 (Slettet)
Har lige en lille opgave:
En harmonisk svingning er givet ved
f(x)= a*sin(bx)+d , x tilhører R
Det oplyses, at perioden for f er pi. Desuden er f(o)= 1 og f(pi/4)= 1,5
a) Beregn tallet b
b) Beregn tallene a og d
c) bestem Vm(f)
En harmonisk svingning er givet ved
f(x)= a*sin(bx)+d , x tilhører R
Det oplyses, at perioden for f er pi. Desuden er f(o)= 1 og f(pi/4)= 1,5
a) Beregn tallet b
b) Beregn tallene a og d
c) bestem Vm(f)
Svar #2
23. maj 2005 af Epsilon (Slettet)
a) Svingningstiden (perioden) T er bestemt ved
T = 2pi/b
b) Indsæt x = 0 og f(0) = 1 hhv. x = pi/4 og f(pi/4) = 1,5. Beregn derved konstanterne a og d.
Spørgsmål c) lader jeg dig overveje i første omgang.
//Singularity
T = 2pi/b
b) Indsæt x = 0 og f(0) = 1 hhv. x = pi/4 og f(pi/4) = 1,5. Beregn derved konstanterne a og d.
Spørgsmål c) lader jeg dig overveje i første omgang.
//Singularity
Skriv et svar til: Harmoniske Svingninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
