Matematik

Regneregel (haster)

30. maj 2011 af Jone (Slettet)

Hej alle

Jeg har et spørgsmål angående isolering af ubekendte i en formel, som jeg ikke har arbejdet med i lang tid, og har derfor glemt metoden. :S Håber nogen kan hjælpe. På forhånd tak. Det haster!

Ligning:

((1/g)+(1/b)=(1/f))   - hvordan isoleres hver af de tre ubekendte, hvis man kender to af værdien og man gerne vil finde fx. g. og ligeledes med b og f. '

Håber spørgsmålet er forståeligt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

1/f har du allerede næsten isoleret, du skal bare tage den reciprokke værdi

1/b = 1/f - 1/g

b = 1/(1/f - 1/g)

1/g = 1/f - 1/b

g = 1/(1/f - 1/b)  ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2011 af AskTheAfghan


Svar #3
30. maj 2011 af Jone (Slettet)

Mange tak :)


Svar #4
30. maj 2011 af Jone (Slettet)

Kan ikke huske hvad det reciprokke værdi er? :S


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Den reciprokke værdi af a er 1/a

Vend "på hovedet" :-)


Svar #6
30. maj 2011 af Jone (Slettet)

hmm ok, dvs. det reciprokke værdi af 1/f er f/1?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Ja eller bare f - og det er den, du søger

Altså (i lighed med de andre to):

1/f = 1/g + 1/b

Vi vender bunden i vejret på ligningen og får

f = 1/(1/g+1/b)

OK?


Svar #8
30. maj 2011 af Jone (Slettet)

Ok mange tak, Det hjalp meget. :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. maj 2011 af mathon

i oversigt
se

Vedhæftet fil:beregning_38.doc

Brugbart svar (0)

Svar #10
30. maj 2011 af mette48 (Slettet)

((1/g)+(1/b)=(1/f))               gang i alle led med fællesnævneren som her er g*b*f

(bgf/g)+(bgf/b)=(bgf/f)       forkort

bf+gf=bg


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

# 10

Nu var det jo altså b, g og f, der skulle isoleres ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. maj 2011 af mette48 (Slettet)

Ja det ved jeg

Jeg har fået brøkerne væk, så regnede jeg med at du selv kunne løse ligningerne ved at trække fra på begge sider, sætte udenfor parentes og dividere.

Nu sidder du jo med en helt almindelig ligning


Skriv et svar til: Regneregel (haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.