Matematik

Faktorisering

31. maj 2011 af Thakris (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej:P jeg skal faktorisere andengradpolynomier, og har glemt alt om det:

eks.

f(x) = 4x2-16x+16 

jeg er ikke kommet længere end

(2x           *(2x                             Hvilket jeg også tvivler på er korrekt:/ argh

på forhånd mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. maj 2011 af AskTheAfghan

                                                                     1·( a2 + b2 + 2ab )     =   1·(a + b)2

    4x2 - 16x + 16     =    4·(x2 - 4x + 4)    =    4·(x2 - 4x + (- 2)2)     =  4·( x - 2)2

                                                                                    ... hvor a = x , og b = - 2

                                                                                    


Svar #2
31. maj 2011 af Thakris (Slettet)

tak:D

De har dog skrevet at jeg skal få formen a*(x-x)*(x-x)...hmm?


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. maj 2011 af AskTheAfghan

 ... ja det kan du sagtens også;    y = a·(x-r1)·(x-r2)     ⇔     y = 4·(x - 2)·(x - 2)   ⇔    y =4·(x - 2)2


Svar #4
31. maj 2011 af Thakris (Slettet)

nårh jeg er med tak:P tusind tak. reddet min dag:D


Skriv et svar til: Faktorisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.