Matematik

forklaringsproblem...

02. juni 2011 af 3bt (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude.. Jeg stødte på en ligning her den anden dag, der lyder:

(xy+x2)/xy x≠0 og y≠0

(xy+x2)·(1/x)·(1/y)

x(y+x)·(1/x)·(1/y)

(x/x)(y+x)·(1/y)

(y+x)/y = 1 + (x/y)
 

Hvis opgaven siger at man skal reducér udtrykket (xy+x^2)/xy - kan jeg simpelthen ikke se hvorfor et tallet kommer fra???

Ps. Ville være en kæmpe stor hjælp, eftersom at jeg snart kan risikerer at komme op i en lignende reduktions opgave, når jeg om en uge, skal op til skriftlig matematik. Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2011 af NejTilSvampe

 


Svar #2
02. juni 2011 af 3bt (Slettet)

Jeg bukker ydmygt, og beder om en forklaringen :P

Nej, det mere fordi, at i mine øjne, ville det nærmere blive til x^2 - når man altså lader xy gå ud med hinanden??

bare for at tage et eksempel: b*a^2/a = a*b

og jeg ved godt, at må dividerer med begge sider af lighedstegnet, dog ikke med 0 - men der er ikke noget lighedstegn??

Kan ikke se logikken..


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. juni 2011 af NejTilSvampe

 a / a  = 1 

2 /2 = 1 

3 / 3 = 1 

4 / 4 = 1  osv.

så naturligvis er  xy / xy = 1

x^2 / xy = x*x / x*y  , forkort med x  =>  x/y


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2011 af NejTilSvampe

 


Svar #5
02. juni 2011 af 3bt (Slettet)

Selvfølgelig !! Det kan jeg godt se nu. Takker for hjælpen!


Skriv et svar til: forklaringsproblem...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.