Matematik

Korrespondancer

03. juni 2011 af Walras - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har en korrespondance, som jeg skal vise har afsluttet graf egenskaben, er opad hemikontinuert men ej nedad hemikontinuert. Er der nogen, der eventuelt kan løse opgaven med lidt opklarende forklaringer? Jeg kan sagtens finde ud af at regne med korrespondancerne, men disse egenskaber har jeg erfaret, at jeg overhovedet ikke har styr på at tjekke, så jeg håber, at en kan kaste lys over det.

Opgave:

Vi betragter korrespondancen F: R --> R defineret ud fra forskriften

(1) Vis, at korrespondancen F har afsluttet graf egenskaben.

Min forsøg på løsning:

Der vælges en følge xk∈x : xk=-1/k --> 0, hvorfor F(0)=[-2,7]. Desuden vælges en følge yk∈y : yk --> y, hvor yk∈F(xk)=[-2,7], hvoraf det følger, at F har afsluttet graf egenskaben.

(2) Vis, at korrespondancen ikke er nedre hemikontinuert.

Mit forsøg på løsning:

Der vælges en tilfældig følge xk∈x : xk=-1/k --> 0, så F(0)=[-2,7]. Da vælges en følge yk=7 --> y=7 fra F(xk), hvoraf det ses, at korrespondancen ej er nedre hemikontinuert. 

(3) Vis, at korrespondancen er øvre hemikontinuert.

Ingen idé. Jeg ved, at jeg skal se på en omegn, men derfra..


Svar #1
04. juni 2011 af Walras

Kan det passe, at der ingen er, som har beskæftiget sig med det udvidede funktionbegreb korrespondancer?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2011 af Madsst (Slettet)

 Måske du kan få noget ud af disse:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=332192#332981

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=371995#371998

Jeg har desværre lykkeligt glemt hvad jeg nåede at lære. 


Svar #3
07. juni 2011 af Walras

#2 Jeg var i den lykkelige situation, at jeg kunne alt andet i pensum, så jeg havde hele 4 dage til udelukkende at kigge på korrespondancer. Heldigt nok, da hele sidste opgave i eksamen var spørgsmål om afsluttet grad egenskab, nedre henholdsvis øvre hemikontinuerthed såvel som sammensatte korrespondancer. 

Ellers tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Korrespondancer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.