Matematik

Differentialkvotient

04. juni 2011 af Nanna000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej.

Er der nogle af jer der kan forklar mig hvorfor jeg går fra:

1) x^2-1^2/x-1  =  (x+1)*(x-1)/x-1   ?

2) x^2-x0^2/x-x0   = (x+x0)*(x-x0)/x-x0

Skal nemlig til eksamen meget snart, og er i tvivl over hvordan overstående kan lade sig gøre :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2011 af peter lind

Det gør du ikke med mindre du har nogle parentes fejl.

1) Hvis der skal stå ( x2-1)/(x-1) kan man på tælleren bruge  reglen om 2 tals sum gange de samme 2 tals differens altså at (a+b)(a-b) = a2-b2 her med a = x og b=1

2) Hvis der skal stå (x2-x02)/(x-x0) kan du bruge samme regel på tælleren her med a = x og b = x0


Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.